Direct een Afspraak maken?

Omdat de keuringseisen per cruisevaartmaatschappij verschillen verzoeken wij u om ons de keuringsformulieren van de rederij te mailen. Wij zullen dan op basis hiervan een offerte doen.

Mail sturen

De meeste cruisevaartmaatschappijen verlangen dat medewerkers medisch gekeurd worden voor het werken op een cruiseschip. Certus Arbo heeft veel ervaring met het uitvoeren van deze keuringen (voor o.a. Royal Caribbean, Disney, Costa Cruises, Carnival).

Tijdens de medische keuring zal de keuringsarts u zowel vragen stellen over uw huidige medische situatie als over uw medische voorgeschiedenis. Om eventuele gezondheidsklachten en -risico’s en lichamelijke afwijkingen in beeld te kunnen brengen, doet de keuringsarts daarnaast een lichamelijk onderzoek.

De precieze inhoud van de medische keuring verschilt per reder maar vrijwel elke maatschappij verlangt dat er bloedonderzoek wordt gedaan en een ECG (hartfilmpje)wordt gemaakt. Ook wordt er regelmatig om een röntgenfoto gevraagd. Daarnaast hebben sommige reders nog aanvullende keuringseisen.

De betreffende keuringsarts van Certus Arbo is door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen om de Medische Keuring Zeevaart te verrichten. U krijgt daarom na goedkeuring naast de medische verklaring voor de cruiseline ook de ‘Geneeskundige verklaring zeevaart’ mee.

Benodigdheden medische cruiselinekeuring:

  • Ingevuld keuringsformulier (van cruisevaartmaatschappij)
  • Potje urine
  • Identiteitsbewijs
  • Eventuele medicijnen
  • Bril of lenzen (incl. lenzenvloeistof)
  • Indien de cruiseline dit eist: een maximaal 1 maand oude tuberculoseverklaring (tbc-verklaring) van de GGD of ziekenhuis

Kosten van een medische cruiselinekeuring

Omdat de keuringseisen per cruisevaartmaatschappij verschillen verzoeken wij u om ons de keuringsformulieren van de rederij te mailen. Wij zullen dan op basis hiervan een offerte doen.

Maak een afspraak bij Certus Arbo

Dat kan op twee manieren:

  • Via het online agendasysteem hieronder
  • Telefonisch op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur: 020-2600718