MEDISCHE KEURING ZEEVAART

 

Alle werknemers in de zeevaart moeten om veiligheidsredenen zowel fysiek als mentaal gezond genoeg zijn om alle noodzakelijke werkzaamheden uit te voeren. Het is voor werknemers in de zeevaart daarom verplicht zich elke 2 jaar medisch te laten keuren. Zo kunnen eventuele gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen tijdig in beeld worden gebracht en kan er indien nodig interventie plaatsvinden.

Certus Arbo is door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu aangewezen om de Medische Keuring Zeevaart te verrichten.

De zeevaartkeuring wordt verricht volgens de keuringsrichtlijnen zoals vastgesteld door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Tijdens de keuring wordt u onderzocht op eventuele gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen. De keuringsarts doet een lichamelijk onderzoek en meet uw bloeddruk gemeten. Ook worden uw lengte en gewicht gemeten, uw urine onderzocht en uw oren en ogen gecontroleerd.

Per 1 oktober 2015 hoeft er voor de zeevaartkeuring geen verplichte thoraxfoto (onderzoek met betrekking tot tuberculose) meer gemaakt te worden.

Wanneer u na de medische keuring wordt goedgekeurd krijgt u meteen het ‘Seafarer Medical Certificate’ mee.

BENODIGDHEDEN MEDISCHE ZEEVAARTKEURING:

  • Ingevuld keuringsformulier
  • Potje urine
  • Identiteitsbewijs
  • Eventuele medicijnen
  • Bril of lenzen (incl. lenzenvloeistof)

PRIJZEN CERTUS ARBO ZEEVAARTKEURING:

De kosten van de medische keuring voor zeevaart bedragen € 145,– incl. BTW (€ 119,83 excl. BTW). Voor leerlingen die een scheepvaartopleiding volgen (o.a. Maritieme Academie, Hogere Zeevaartschool, ROC’s) geldt een gereduceerd tarief van € 115,– incl. BTW (€ 95,04 excl. BTW).